sermoen Tommy Wierenga

de REIZIGER, de NOMADE en de PELGRIM...

3 januari beklom schrijver/dichter/essayist Tommy Wieringa de kansel van de Geertekerk voor een welluidend sermoen over : de REIZIGER, de NOMADE en de PELGRIM... een reis langs citaten en persoonlijke herinneringen, vol beeldende anekdotes en filosofische observaties. De houten broek zat hem als gegoten. Tommy''s rijzige gestalte en bronzen stem gevoegd bij de akoestiek en ambiance van de Geertekerk, maakten het voor het aandachtig luisterende publiek tot een bijzondere ervaring. Volle bak, meer dan 250 mensen.

Arjan Witte, toetsenist van Hank the Knife and the Jets ,bespeelde op verzoek van Tommy het orgel. Hij verzorgde de muzikale interpunctie van het gesproken woord. Witte en Wieringa hebben in het verleden vaak als duo opgetreden op literaire bijeenkomsten. Zij liggen elkaar, dat was duidelijk. Een mooie reprise in de samenwerking.  Witte liet kleine papiertjes ronddelen met een lied uit de Mattheus Passion " Oh Haupt voll Blut und Wunden" ... en dat werd gezongen door het publiek, dat zich niet liet verleiden om voorzangers naar voren te schuiven op verzoek van Wieringa. De kerstboom was vlak voor de bijeenkomst  de kerk uitgesjouwd. De tekst van Wieringa omvat uitsneden van een groter geheel waar hij aan werkt  zoals de thema''s migratie, ballingschap en heimwee. Het is om die reden dat de tekst niet in digitale vorm beschikbaar is. Wel kunt u het hele verhaal beluisteren, door hieronder aan te klikken..

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.